Čtenáři se mohou těšit na nové knihy!

11.03.2022 09:07

Milí čtenáři,

v knihovně jsme si pro Vás připravili spoustu nových knih, které si můžete zapůjčit. Pro dospělé čtenáře máme na výběr z románů i světové literatury.

15 roků lásky od známého autora románů Patrika Hartla. "Realita umí být neuvěřitelná a skutečné události někdy působí nepravděpodobně. Aleš by do svých třiceti dvou let nevěřil, že jeho život bude vypadat takhle. Jednoho dubnového odpoledne roku 2001 se zamiloval do ženy, která na něj naložila takovou porci lásky, že by to porazilo i vola."

Člověk Gabriel od autorky velmi oblíbených románů Kateřiny Dubské. "Vyprávění příběhu o snech, o černých hřívách a světlých vlasech, o přátelství, lásce, válce i větříku, který jeho nit zavane, kam se mu jen zachce. Bude to příběh o životě člověka. Dávno zaniklý svět kočovníků s pestrobarevnými vozy, tajemství přírodní magie a život slovácké vesnice pod buchlovskými kopci."

Dilema od zahraniční autorky B.A.Paris. "Pravda by ji mohla zničit. Mlčení zase zničí jeho. Livia nikdy nezažila svatbu snů, protože si Adama vzala v mládí a narychlo. O to víc se teď upíná na oslavu svých čtyřicátých narozenin, na níž bude chybět jejich dcera Marnie studující v zahraničí. Adam ale přichystal překvapení - tajně pro Marnie zařídil letenku domů. Když ho však během dne zdrtí šokující zpráva, není schopen ji Livii sdělit, než oslava skončí. Jak daleko zajde, aby své milované ženě dopřál posledních pár hodin štěstí?"

Tajemství od autorky Radky Třeštíkové. "Všichni občas potřebujeme někoho, kdo nás zachrání. Napínavé vyprávění o lidech v horách a horách mezi nimi, které už nejde obejít, ale dá se z nich spadnout a dá se v nich ztratit. Stejně jako v té šílené spoustě tajemství, co si v sobě pečlivě střeží dospělí i děti. Budete se modlit, aby vám aspoň někdo z nich něco prozdradil a aby si řekl o pomoc hlasitěji než úplným tichem."

Na malé čtenáře jsme také nezapomněli a můžeme jim nabídnout krásné ilustrované knížky i napínavé příběhy...

Potmě aneb co se děje v noci od autorky Moniky Utnik-Strugala. "Co všechno se děje, když večer usneme ve svých postýlkách? K čemu je důležitý spánek a co je to polární noc? Zachumlejte se do peřin a poslouchejte"

Příběhy se šťastným koncem - Našlo se koťátko od autorky Sue Mongredien. "Pro malé milovníky koček přináší autorka napínavý příběh o třech malinkých koťátkách, které se jednoho dne objeví v ordinaci Lilyiny maminky a malá Lily i její maminka zvěrolékařka jim musí nahradit péči skutečné kočičí maminky."

Příběhy se šťastným koncem - Zachráněná sovička. "Příběh se šťastným koncem, který se skutečně stal! Při bourání staré stodoly přišly o střechu nad hlavou čtyři malé sovičky. Když je Janek najde, jsou hladové a prochladlé. Po jejich rodičích není ani vidu ani slechu. Podaří se sovičky zachránit? Poutavý příbeh o lidech s dobrým srdcem, kteří pomáhají zachraňovat zvířátka."

Kontakt

Místní knihovna v Návojné Místní knihovna Návojná
Návojná 101
763 32 Nedašov
knihovna.navojna@seznam.cz